بگذارید در همین ابتدا نکتهای که سروصدای زیادی را برای اپل به دنبال داشت، مطرح کنیم؛ همانطور که میدانید سری گوشیهای جدید اپل شارژر دیواری در بستهبندی ندارند! اپل سالهای پیش، یک شارژ کند 5واتی قدیمی در بستهبندی قرار میداد اما امسال دیگر شاهد همان هم نیستیم! بهانه اپل هم این است که به حفظ طبیعت فکر میکند. پس اگر میخواهید گوشیتان را شارژ کنید یا باید شارژر یا پورت USB-C داشته باشید یا با پرداخت هزینه حدودی 20دلار شارژ 20واتی اپل را بخرید. از شارژ که بگذریم، اگر از کاربران محصولات اپل باشید، با اولین نگاه، طراحی iPhone 12 Pro Max شما را به یاد iPhone 4 و 5 خواهد انداخت که اصلاً نکته بدی نیست. در قاب جلوی آیفون جدید، کریستالهای میکروسکوپی سرامیکی در کنار فناوری محافظت Corning Glass جدید باعث شدهاند که آیفون پرو جدید بسیار مقاوم شود؛ بهطوریکه اپل ادعا میکند قاب جلویی این محصول نسبت به نسخه 11 تا چهاربرابر در برابر آسیب مقاومتر است. علاوهبراین، لکه و اثرانگشت هم بسیار راحتتر پاک میشوند.
اما قاب پشتی آیفون پرو جدید همان قابی است که در نسخه سال گذشه هم دیدیم. یعنی همان میزان از مقاومت در برابر خطوخش و آسیب را شاهد خواهیم بود که لزوماً هم ویژگی بدی نیست اما فریم این محصول از فولاد ضدزنگ ساخته شده که باعث میشود، گوشی ظاهری لوکستر به خود بگیرد اما این لوکس بودن باعث میشود که لکه و اثرانگشت بهراحتی روی گوشی ایجاد شوند. شاید جالب باشد بدانید که iPhone 12 Pro Max روی میز و سطوح صاف بدون نیاز به نگهدارنده میایستد! بعید است بخواهید از این گوش بدون کاور محافظ استفاده کنید اما اگر به ظاهر گوشی خیلی علاقهمندید یا قیمت بالای گوشی برایتان چندان اهمیتی ندارد، باید بدانید که گوشی بهراحتی از دستتان لیز میخورد و گریپ مطلوبی ندارد. روی قسمت مربوط به ماژولهای دوربین هم از شیشه یاقوتی سخت استفاده شده است که به راحتی خطوخش بهخود نمیگیرد. اما در قرار دادن آیفون روی میز مراقب باشید که روی سطح میز خش نیفتد.
صفحهنمایش؛ باز هم 60 هرتز!
استفاده از صفحهنمایش ProMotion با نرخ بهروزرسانی 120هرتز شایهای بیش نبود! دلیل به حقیقت نرسیدن این شایعه هم احتمالاً وجود فناوری ارتباطی 5G و امکان ایجاد مشکل در بهرهوری باتری بوده است. اپل همچنان از صفحهنمایش Super Retina XDR OLED برای مکس جدید استفاده کرده است که نکته منفی ندارد اما از نرخ بهروزرسانی 120هرتزی هم در آن خبری نیست. صفحهنمایش صافِ صاف است و حتی از قوس 2.5بعدی هم در آن خبری نیست که البته گوشی را زیباتر کرده است. اگر همه ویژگیهای صفحهنمایش را هم کنار بگذاریم باید به ناچ یا همان بریدگی مشهور اپل هم اشاره کنیم که همچنان روی گوشی خودنمایی میکند تا دوربین سلفی و حسگر تشخیص چهره را در خود جای دهد. آیفونهای جدید در روزگاری به بازار عرضه شدند که همهگیری کوید-19 در جهان حاکم است. به همین دلیل بسیاری از کاربران از شناختهنشدن چهرهشان با ماسک توسط آیفون جدید شکایت دارند.
آیفونهای جدید با سیستمعامل جدید iOS 14 روانه بازار شدند. بهطور خلاصه در این نسخه از سیستمعامل iOS، ویجتها در صفحه خانه (Home Screen) هم نمایش داده میشوند، App Library با شکلوشمایل جدیدش بسیار دلپسند شده است و نقشه و پیامها هم شاهد بهبود بودهاند. البته بهروزرسانیهای دیگری هم مثل کوچکتر شدن پنجره اعلان و تماس دیده میشود که درکل کار با گوشی را مطلوبتر کرده است. استفاده از حسگر لیدار (LiDAR) در گوشی موبایل که با نام رادار لیزری هم شناخته میشود، شاهکاری است که فقط از عهده شرکتی مثل اپل برمیآید. حسگر لیدار قادر است فاصله را با استفاده از تاباندن نور تشخیص دهد. از همین طریق، آیفون 12 پرو مکس میتواند تصاویر سهبعدی از اجسام را در گوشی موبایل زنده کند. فرض کنید که میخواهید ببنید صندلی که به عنوان کالای شگفتانگیز در دیجیکالا وجود دارد با فضای اتاقتان هماهنگ است یا نه! لیدار قادر است این کار را هم برای شما انجام دهد. اندازهگیری دقیق فضا و استفاده از بازیهای واقعیت افزوده هم دیگر ویژگیهایی هستند که با استفاده از لیدار قابل استفاده میشوند.
همانطور که اشاره کردیم، برای شارژ آیفون به تهیه شارژر نیاز دارید. اما اگر شارژر 20واتی را تهیه کنید در مدت زمان 30 دقیقه شاهد شارژ 55درصدی باتری خواهید بود که بسیار رضاتبخش است. باتری مکس جدید از iPhone 11 Pro Max حدود 7درصد کوچکتر است و به همین شکل کمی کمتر دوام میآورد اما همچنان عمر مطلوبی دارد و جای گلهوشکایتی باقی نمیگذارد. باتری مکس جدید قادر است برای حدود 15 ساعت پخش ویدیو دوام بیاورد که در زمان صحبت کردن به بیش از 21 ساعت هم میرسد.
همان ماژولهای دوربینی که در آیفون 11 و 12 پرو قرار داشت در قاب پشتی برادرش هم دیده میشود. با این تفاوت که سختافزار کمی متفاوت است. درواقع بهبود سختافزاری در دوربینهای نسل جدید آیفون، فقط در مکس دیده میشود. البته دوربینهای اصلی همچنان از حسگر لیدار کمک میگیرند تا فوکوس اتوماتیک دقیق و سریعی داشته باشند و حالت پرتره بسیار مطلوبی را بهوجود آورند. از سوی دیگر، حسگر تشخیص چهره هم برای همین منظور به دوربین سلفی کمک میکند. حسگر جدیدی که جایگزین حسگر آیفون 11 پرو مکس شده است، حدود 47درصد بزرگتر است و در نور خیلی کم، تصاویر باکیفیت و بدون نویزی میگیرد. در این دوربین جدید حسگری وجود دارد که اپل از آن با نام sensor-shift stabilization یاد میکند. وجود این سنسور به این معنی است که به جای اینکه گوشی حسگر جداگانهای برای گرفتن لرزش داشته باشد، خود سنسور ضدلرزش است. این فناوری جدید، درحقیقت فضای بیشتری را به سنسور میدهد تا سنسور درون فریم حرکت کند و به همین تریتیب ثبات بسیار بهتری داشته باشد. این فناوری اجازه میدهد سنسور دوربین مکس، در هر ثانیه بتواند حدود 5000 تغییر حالت را تجربه کند. فناوری sensor-shift stabilization باعث میشود در زمان گرفتن ویدئو، علاوه بر گرفتن لرزش در محورهای X و Y، چرخش دوربین هم تثبیت شود.
بهلطف دوحسگر دوربین اصلی، قادر خواهید بود فریم عکس را ببینید و هرآنچه در خارج از آن قرار میگیرد را هم مشاهده کنید. همانطور که اشاره کردیم تراشه جدید اپل ویژگیهایی مانند HDR 3، Deep Fusion و حالت شب فوقالعاده مطلوب را امکانپذیر ساخته است. فناوری HDR 3 نسخه هوشمند همان HDR است که به تصویر عمق میدهد تا خروجی بهتری داشته باشد. حالت شب، بهطور خودکار فعال میشود و با افزایش زمان Exposure، تصاویری بسیار شفاف و واضح را در تاریکی شب میگیرد. در نهایت زمانی که نور ایدهآل نیست (مثلاً درون اتاق) حالت دیپ فیوژن فعال میشود تا قبل از اینکه کلید شاتر را لمس کنید 4 فریم عکس بگیرد و بعد از آن هم 4 فریم دیگر را ایجاد کند تا فناوری یادگیری ماشینی با حذف فریمهای بیکیفیت تصویر نهایی مطلوبی را به کاربر هدیه کند. حسگر تلهفوتوی مکس جدید قادر است بزرگنمایی 2.5برابری را به کاربر هدیه دهد. مجموعه این سختافزار جدید، در عین جذاب بودن بسیار سرگرمکننده است و در واقع تجربه کار با دوربینهای حرفهای را بسیار به گوشی نزدیک کرده است.
اپل از دو میدان دید برای عکاسی سلفی استفاده کرده است؛ اگر دوربین را به حالت عمودی بگیرید، تصاویر 7مگاپیکسلی از سنسور مواجه میشود که در واقع خروجی تصویر 12مگاپیکلسلی را کراپ کرده است. اما اگر گوشی را به شکل افقی در دست بگیرید، میدان دید بزرگتر شده و خروجی 12 مگاپیکلسی را تحویل میگیرید. درست است که کیفیت تصاویر سلفی به پای تصاویر دوربین اصلی نمیرسند اما خروجی تصویر کاملاً مطلوب است و بهلطف حسگر تشخیص چهره، حتی جداسازی سوژه از زمینه هم بهخوبی انجام میشود. حالت شب هم در دوربین سلفی وجود دارد اما تصاویر حالت شب دوربین سلفی همچنان با نویز همراه خواهند بود. امکان گرفتن ویدئوهای 4K با با فریمبندی 60 فریم بر ثانیه در مکس جدید ممکن شده است که نشان از کیفیت خروجی بالا دارد. همه خروجیها به لرزشگیر دیجیتالی به همراه sensor-shift مجهز شدهاند. سری آیفون 12 اولین گوشیهایی هستند که بهطور مستقیم ویدئوی Dolby Vision را در خود ذخیره میکنند. اگر این ویدئوها را با دستگاههای مجهز به این فناوری ببنید، شاهد بهبودی جذاب در رنگ خواهید بود. با استفاده از خودگوشی هم میتوانید ویدئویتان را ویرایش و ارسال کنید. نکته جالب دیگر ضبط صدای استریو 192 کیلوبایتی است. با استفاده از این ویژگی صدای ضبط شده در ویدئو بسیار غنی خواهد بود. همانطور که در iPhone 11 Pro هم دیده بودیم، خروجی ویدئوی در این محصول هم کاملاً سینمایی و خیرهکننده است.